Home

Welkom op deze economisch-historische website over het particuliere bedrijfsleven in Indonesië in de koloniale tijd! De website biedt toegang tot een unieke database met informatie over koloniale bedrijven op acht geselecteerde momenten gedurende de periode 1910-1940. 

De database kent twee ingangen: een vraagbaak met informatie per bedrijf en een geconsolideerde spreadsheet met alle statistische gegevens. De gebruiker kan elk afzonderlijk bedrijf in de tijd volgen en zien hoe bij voorbeeld de omvang van het bedrijf en zijn winstgevendheid zich ontwikkelen. Tevens krijg de gebruiker een indruk van de enorme variatie van het koloniale bedrijfsleven qua bij voorbeeld type activiteiten en locaties. 

Deze website geeft informatie over het onderzoeksproject, relevante publicaties, de primaire bron en de database zelf. Bezoekers van de website zijn uitgenodigd reacties te plaatsen op het forum of per e-mail in te sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Image Conferentie 2
Image Conferentie 1